Hihetetlen

A Hihetetlen a tudomány és a technológia világának híreit és érdekességeit hozza el olvasóinak - nálunk megtalálod a legújabb tudományos áttöréseket, a legmerészebb fejlesztéseket, a legszebb felvételeket és mindazt, ami érdekelhet, a csillagászattól a részecskefizikáig. Blogunk naponta többször is frissül - ha nem akarsz lemaradni, nézz vissza, vagy lájkolj minket Facebookon, kövess Twitteren, ha pedig témát ajánlanál vagy észrevételed van, küldj nekünk mailt.

Lájkolj

Kiemelt írásaink

Ezt mondjátok

Partnereink


Itt találsz


Botrány Texasban: meghamisítottak egy környezeti jelentést

2011.10.19. 13:22 hihetetlen szerk.

A texasi környezetvédelmi hivatal munkatársai módosítottak egy tudományos jelentést, melyet a Galveston-öböl helyzetével kapcsolatban rendeltek meg: a hivatalnokok kitörölték az anyagból az ember okozta klímaváltozást és az ennek hatására megemelkedő tengerszintet.

A "2010 - Az Öböl állapota" nevezetű jelentést a Houston Advanced Research Center kutatói készítették a Texas-i Környezeti Minőség Bizottságának (TECQ), azonban John Anderson, a Rice Egyetem oceanográfusa észrevett egy kis trükközést: a jelentés általa írt részét a bizottság révén megkurtították. Anderson nem volt rest, és azonnal felhívta erre a brit The Guardian figyelmét.

A TECQ elnöke, Bryan Shaw közismert arról, hogy tagadja a kutatók azon kijelentését, mely szerint a jelenkori klímaváltozás az emberi tevékenység következménye.

"Egyszerűen végigmentek az íráson, és kivettek belőle mindent, ami a klímaváltozásra, a tengerek és óceánok szintjének emelkedésére, valamint az ezeket elősegítő emberi tevékenységekre hívja fel a figyelmet" - mondta Anderson a The Guardian-nek. "Ez lényegében nem más, mint cenzúra és hamisítás."

A jelentés végül kiszivárgott, és az is kiderült, hogy a változtatások végrehajtásában két kutató (Kelly Holligan és Katherine Nelson) is részt vett.

A TECQ szóvivője, Andrea Morrow a Houston Chronicle-nak elmondta, hogy a bizottság nem ért egyet a kutatók aggályaival: "Nem vagyunk kötelesek minden beérkező jelentést kiadni."

A szakértők szerint Holligan és Nelson lényegében egységes nemzetközi véleményekkel és tudományos bizonyítékokkal ment szembe.

 

Címkék: föld környezetvédelem klímaváltozás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hihetetlen.blog.hu/api/trackback/id/tr953313433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrKekson 2011.10.19. 14:28:20

tényleg? én pedig tökre elhittem h a "szivárgás" megszüntetése után hirtelen felfalt minden károsat egy varázsbaktérium
süti beállítások módosítása